Ενημερωτικά Videos για την Χρήση
του Affordable Costing

Για την διευκόλυνση της χρήσης της πλατφόρμας κοστολόγησης Affordable Costing έχουμε δημιουργήσει ένα video για κάθε βήμα κοστολόγησης.  Σε κάθε video παρουσιάζεται η χρήση της πλατφόρμας με συγκεκριμένα παραδείγματα.  Σας προτείνουμε πριν την υλοποίηση του κάθε βήματος κοστολόγησης της επιχείρησης σας να παρακολουθήσετε το αντίστοιχο video για να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Ακολουθεί η λίστα με τα ενημερωτικά videos, όπου το όνομα του κάθε video αντιστοιχεί στο όνομα του βήματος κοστολόγησης, όπως αυτό εμφανίζεται στην πλατφόρμα.

Οι Εργασίες μου

Το video περιλαμβάνει μια γενική περιγραφή της χρήσης της πλατφόρμας.

Εταιρίες

Εγγραφή μιας επιχείρησης στην πλατφόρμα.

Επιλογή Συνεδρίας

Δείτε πως μπορείτε να διευθετήσετε μια online συνεδρία με συνεργάτη της πλατφόρμας, αναφορικά με την χρήση της πλατφόρμας και την κοστολόγηση της εταιρίας σας. Διευκρινίζεται ότι αυτό το βήμα είναι καθαρά προαιρετικό. Προτείνουμε να ορίσετε μια online συνεδρία μόνο στην περίπτωση όπου χρειάζεστε περαιτέρω υποστήριξη από τα ενημερωτικά videos.

Ιστορικό Κινήσεων

Δείτε πως μπορείτε να παρακολουθήσετε τις συναλλαγές σας με την πλατφόρμα.

Οργάνωση Εταιρίας

Γενική περιγραφή της ενότητας Οργάνωση Εταιρίας.

Δέντρο Οντοτήτων-Έξοδα

Δείτε πως θα δημιουργήσετε το δέντρο οντοτήτων για τα έξοδα της επιχείρησης σας.  Με άλλα λόγια θα δημιουργήσετε τη λίστα με τα συγκεκριμένα έξοδα που αφορούν σε αυτή.

Δέντρο Οντοτήτων-Πάγια-Αποσβέσεις

Στο video αυτό παρουσιάζεται ένα παράδειγμα δημιουργίας του δέντρου οντοτήτων για τα πάγια μιας επιχείρησης και τις αποσβέσεις που αντιστοιχούν σε κάθε ένα από αυτά.

Δέντρο Οντοτήτων-Τμήματα

Δείτε πως θα δημιουργήσετε τη λίστα οντοτήτων με τα τμήματα της εταιρίας σας. Επίσης δείτε πως θα δηλώσετε ότι η εταιρία σας δεν έχει τμήματα πχ γιατί είστε Ελεύθερος Επαγγελματίας.

Δέντρο Οντοτήτων-Δραστηριότητες

Δείτε ένα ενδεικτικό παράδειγμα δημιουργίας δραστηριοτήτων μιας επιχείρησης. Οι δραστηριότητες είναι ο θεμέλιος λίθος της μεθοδολογίας κοστολόγησης που βασίζεται η πλατφόρμα Affordable Costing, το Time-Driven Activity-Based Costing.

Δέντρο Οντοτήτων-Διαδικασίες

Δείτε πως θα δημιουργήσετε διαδικασίες για κάθε μία δραστηριότητα που έχετε καθορίσει.  Οι διαδικασίες είναι τα βήματα υλοποίησης της κάθε δραστηριότητες.

Δέντρο Οντοτήτων-Υποδοχείς Κόστους

Παράδειγμα δημιουργίας υποδοχέων κόστους για μία επιχείρηση. Οι υποδοχείς κόστους είναι οι οντότητες που θέλετε να κοστολογήσετε, πχ κάθε μία υπηρεσία που παρέχετε ή προϊόν.

Έξοδα

Παράδειγμα εισαγωγής ποσών στα έξοδα που έχουν δημιουργηθεί στο αντίστοιχο δέντρο οντοτήτων.

Αποσβέσεις

Παράδειγμα εισαγωγής παγίων περιουσιακών στοιχείων μιας επιχείρησης και υπολογισμού των αποσβέσεων που αντιστοιχούν σε αυτά. Στην περίπτωση που έχετε προσθέσει τις αποσβέσεις της επιχείρησης σας στα έξοδα παραλείπετε αυτό το βήμα.

Αμοιβή Επιχειρηματία

Παράδειγμα εισαγωγής ποσού που αντιστοιχεί στην αμοιβή του επιχειρηματία μιας επιχείρησης. Στην περίπτωση όπου ο επιχειρηματίας υπάγεται στην μισθοδοσία της επιχείρησης του παραλείπετε αυτό το βήμα.

Υποδοχείς Κόστους

Παράδειγμα εισαγωγής δεδομένων για τους υποδοχείς κόστους που έχουν οριστεί για μία επιχείρηση. 

Τμήματα

Παράδειγμα εισαγωγής δεδομένων για τα τμήματα που έχουν οριστεί για μία επιχείρηση.

Δραστηριότητες

Παράδειγμα εισαγωγής δεδομένων για τις δραστηριότητες και τις διαδικασίες που έχουν οριστεί για μία επιχείρηση.

Διαμοιρασμός Εξόδων

Παράδειγμα διαμοιρασμού των εξόδων μιας επιχείρησης στις δραστηριότητες που έχουν οριστεί για μία επιχείρηση.

Διαμοιρασμός Κόστους

Παράδειγμα διαμοιρασμού κόστους υποστηρικτικού τμήματος σε δραστηριότητες κύριων τμημάτων. Το συγκεκριμένο βήμα κοστολόγησης υλοποιείται μόνο στην περίπτωση όπου έχετε δηλώσει υποστηρικτικά τμήματα και κύρια τμήματα για την επιχείρηση σας. Εάν δεν έχετε δηλώσει τμήματα πχ γιατί η εταιρία σας είναι μια ατομική επιχείρηση και εσείς υλοποιείτε όλες τις δραστηριότητες της, τότε παραλείπετε το συγκεκριμένο βήμα και προχωράτε στο επόμενο, δηλαδή στον “Διαμοιρασμό σε Υποδοχείς Κόστους”.

Διαμοιρασμός σε Υποδοχείς Κόστους

Παράδειγμα διαμοιρασμού του κόστους 5 κύριων δραστηριοτήτων μιας επιχείρησης στους 3 υποδοχείς κόστους που έχει ορίσει. Αυτό είναι το τελευταίο βήμα στην διαδικασία κοστολόγησης της πλατφόρμας Affordable Costing.

Αναφορές

Παρουσίαση των αναφορών της πλατφόρμας για μια ενδεικτική εταιρία.